Sushi – áno, či nie? Skúsili sme Akiko a za nás je to rozhodne áno

Na marketingu ZlavaDna.sk sme tvory nielen zvedavé, ale hlavne maškrtné. Niektoré až „pahltné“ :) Radi jeme, ochutnávame a následne priam krochkáme blahom po skvelom gastronomickom zážitku. Taký sme si dopriali aj v stredu, v Akiko - Sushi bar & restaurant.

Horúce počasie okamžite vyradilo z ponuky obedňajších chutí celého kolektívu všetko teplé a ťažko stráviteľné. Jednohlasne sme sa zhodli, že sushi je tá správna voľba. Pre inšpiráciu sme nemuseli chodiť ďaleko. Na ZlavaDna.sk máme super zľavu na 24 kusový Sushi Maki set v Akiko a tak sme sa ho rozhodli vyskúšať. Reku, majú skvelú akciu i hodnotenia, tak prečo nie? Spájať v práci príjemné s užitočným je ďalšou črtou nášho tímu :)

Sushi Maki set  v Akiko

Pripraviť si paličky, pozor na avokádo, štart zážitkom!

Naše chute najprv navnadil malý couvert (niečo ako jednohubka pred jedlom), ktorú tvorilo lahodné mäso z tuniaka obalené v tempure a následne vypražené. Každý kúsok bol naservírovaný na riasach wakame a preliaty sweet-chilly omáčkou, a na vrchu bol dozdobený sezamovými semienkami. Doteraz spomíname so slinami na brade!

Sushi Maki set  v Akiko

Počas čakania na sushi sety sme sa rozhliadali po útulne a príjemne zariadenom interiéri reštaurácie, zisťovali pravosť bambusových dekorácii a od hladu bubnovali pripravenými paličkami. Áno, čakali sme asi 30 minút, pokiaľ nám čašník doniesol jedlo. Ale toto bol dôvod na pochvalu, nie na sťažnosť. Všetkých, dohromady neuveriteľných 144 kúskov maki pripravovali zruční kuchári len pre nás – teda boli čerstvé, lahodné, dokonalé. Posledné chvíle pred náletom na podnosy so sushi sme si krátili „štelovaním“ paličiek medzi prstami a potom, ...

Sushi Maki set  v Akiko

Ryby boli čerstvé, mäso v každej rolke vyhrávalo v pomere nad ryžou, pikantné lososové rolky sa hrdo pýšili pri klasických (rovnako chutných) lososových maki. Najlepšími kúskami boli jednoznačne maki s avokádom a krabím mäsom, takzvané California maki. Tie boli obalené v tempure a vypražené.

Sushi Maki set  v Akiko

A čo je to tá záhadná tempura? Je to vlastne špeciálne cestíčko na obaľovanie zeleniny či sushi, ktorá dodá jedlu neodolateľnú chrumkavú chuť. Vyprážanie v tempure funguje na princípe rozdielnych teplôt, obaľujú sa v nej studené potraviny, ktoré sa následne ponárajú do horúceho oleja. Výsledkom je chrumkavý, ľahký, no nie olejom nasiaknutý kabátik. Jednoducho lahôdka, ktorú vrelo odporúčame.

Sushi Maki set  v Akiko

Všetci sme si pochutili, dokonca aj kolega so záhadnou alergiou na avokádo. To bolo takisto veľmi chutné a vytváralo s krabím mäsom ideálny chuťový tandem. Základné parametre nášho výberu: set v zložení 24 čerstvých kúskov maki, z toho 6 lososových, 8 pikantných lososových a 10 avokádovo-krabích obalených v tempure a vypražených. Plus svätá sushi trojica wasabi, zázvor, sójovka. A koľko takýchto setov zvládne sedem statočných hladošov? 3, 4, 5, ...? U nás to bolo päť, a to sme poriadne odfukovali.

Tak čo, vyskúšali by ste si ich aj vy? Ak áno, neváhajte, tento obrovský Sushi Maki set si môžete dovoliť za cenu iba 14,99 eur aj u nás.


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Miroslava Ondrušová

Content marketing specialist, ZľavaDňa

Mirka sa venuje textom, písaniu a vytváraniu obsahových kampaní pre ZľavaDňa. Cez príbehy a opisy približuje zákazníkom produkty aj služby a venuje sa aj písaniu blogov. Miluje varenie a všetko súvisiace s gastronómiou. Takisto sa snaží čo najviac cestovať, čítať a pozerať :)

Ďalšie články z kategórie Testujeme: