Chuť mora s výhľadom na Bratislavu

Takých miest, kde sa budete cítiť ako pri mori, v Bratislave síce veľa nenájdete. My sme však vyskúšali jedno, kde sa na chvíľu duchom prenesiete na slnečnú terasu plnú chutných morských dobrôt. Navštívte spolu s nami Reštauráciu Parlament, kde sa budete cítiť ako na prímorskej dovolenke.

Pri príchode môžete pohodlne zaparkovať na platenom podzemnom parkovisku pod reštauráciou. My sme sa však do reštaurácie nechali odviezť taxíkom a cestu späť sme si vychutnali pešo cez historické centrum mesta. Takáto prechádzka padne vhod aj vašim plným bruchám :) a cestu dole kopcom určite zvládnete aj po večeri.

 

Slnečná terasa s výhľadom na Bratislavu

K dovolenke rozhodne patrí vychladený drink v ruke, pre nás je to „Aperolček“. Ak dokonca vychytáte slnečné počasie ako my, stačí zavrieť oči a ste “pri mori”. V prípade zlého počasia netreba zúfať. Celá reštaurácia má presklenú stenu, cez ktorú uvidíte celú Bratislavu ako na dlani. To čo skutočne tvorí správnu atmosféru je však samotné jedlo. Tak sa do neho pusťme.

 

Misa plná čerstvých rybích špecialít

S každou našou dovolenkou pri mori sa nám spája rybacia polievka. V menu, kúsok od aperolčeku :) sme uvideli ponuku pikantnej rybacej polievky. Neodolali sme. Ešte pred samotnou misou sme jednu museli ochutnať a chyba to rozhodne nebola. S opečenou bagetkou, ktorú si môžete namáčať do chilli olivového oleja chutila famózne. Dlho sme váhali či si neobjednáme ešte jednu, no čakalo nás ešte to hlavné.

Čašník pred nás položil misu rybích špecialít. Čím začať? My sme sa pustili do lososového tataráčika. Naše prvotné predsudky “vonku 32 stupňov a my jeme tatarák?” sa hneď rozplynuli. Spojenie lososa, avokáda a grilovanej ciabatti si vás získa v každom počasí. Pomedzi to sme ujedali fritované baby kalamáre a hranolky. Treba sa pripraviť na to, že ide o trošku “mastnejšiu” kombináciu. Tú však zjemní kokteilová omáčka s citrónom a vychladený drink v ruke :)

Naše bruchá sa pomaly začínali plniť. To nás však čakal ešte morský vlk s rukolovým šalátom. Po fritovaných kalamároch to bolo prijemné odľahčenie. Filety boli jemné, ľahké a nám opäť pripomenuli našu poslednú dovolenku v Chorvátsku. Ak sa pýtate či to stačilo pre 2 osoby, tak naša odpoveď je rozhodne áno.

 

Čerešnička na torte

Ak ste závislí na sladkom ako ja, zbystrite pozornosť. Sladká bodka prichádza - čokoládová tortička s marinovanými horúcimi višňami a zmrzlinou. Lahodná chuť dezertu sa ťažko opisuje. To jednoducho musíte ochutnať. Po odkrojení vidličkou z tortičky horúca čokoláda vyteká ako láva. Studená zmrzlina krásne zjemňuje sladkú chuť čokolády. Kombináciu teplého a studeného v ústach strieda chuť šťavnatých višní. Malo to len jedinú chybu. Nezobrali sme si jednu tortičku na domov :)

 

Čo dodať na záver?

Každý kto sa chce aspoň na chvíľu preniesť späť na dovolenku by mal tento zážitok vyskúšať. Namiesto mora síce vidíte Dunaj a miesto majáku v pozadí UFO :) , no ten výhľad si určite získa každého. Reštaurácia Parlament si zaslúži naše plné hodnotenie a odporúčanie.

Chcem vyskúšať

 

 

P.S. Pochvala rozhodne patrí aj samotnému personálu, ktorí sa o nás staral vždy s úsmevom. No nie iba o nás, ale ako sme si mohli všimnúť aj o všetkých ostatných hostí :)


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Richard Štaffen

Sales director

Richard má na starosti segment cestovania a B2B marketing. Má čuch na úspešné ponuky a rád sa vŕta v dátach a číslach. Stretnúť ho môžete pri dobrom jedle a športe.

Ďalšie články z kategórie Gastronómia: