Osvieženie v ľadovom kráľovstve aj počas horúčav. Testovali sme Minus 7

Ice bary sú známe po celom svete a sú vyhľadávanou atrakciou nie len pre turistov, ale aj domácich. Bratislavský ice bar je domácim známy už nejaký ten rôčik, avšak nedávno zmenil meno a trochu aj interiér. Minus 7 Bar sme si teda boli v horúčavách vyskúšať aj my a ich súčasnú akciu na ZlavaDna.sk musíme pred horúcim víkendom len a len odporučiť.

Bar ako každý iný, až na...

Hneď pri vstupe do Minus 7 Baru nás pred vchodom vítala drobná ľadová inštalácia. Majiteľ podniku Peťo nám prezradil prečo. „Chcem, aby bolo ľuďom už z vonku jasné, o čom je tento bar. Do konca dňa sa to roztopí, takže pripravujem každý deň niečo nové.“ Čítate správne. Peťo je majiteľ, prevádzkar aj autor ľadových sôch v jednej osobe. Jeho príbeh by si zaslúžil samostatný blog a ak budete mať šťastie, stretnete ho aj osobne. Často totiž sprevádza bežných návštevníkov ako radový barman priamo do ľadového baru. Poďme však späť k nášmu testovaniu. Keď vstúpite dnu, máte pocit, že ste v klasickom bare. Len s krajším interiérom. Nečaká vás tu žiaden ľad, práve naopak. Príjemne zariadený interiér s veľkým barom a ešte väčším výberom vodiek z celého sveta a dokonca terasa v átriu, na ktorej sa dá príjemne posedieť na čerstvom vzduchu.

Sadáme za stôl, skúšame prvú vodku a Peťo sa rozrozpráva o bare. Vodka bola „šmakózna“! :) „Bar sa nachádza za nami, je to skladová miestnosť prerobená na veľkú chladničku. Vo vnútri je od -5 až po -12 stupňov. Veľká zima tam však nie je, pretože je tam 0% vlhkosť, takže je tam pocitovo chlad, ale človek nevymrzne,“ začína zoznamovanie s barom. „Ide o jediný ice bar na Slovensku. Má 80 metrov štvorcových a jeho výhodou je, že je spojený s kaviarňou a klasickým barom. To vo svete nie je zvykom.“ V krátkej diskusii, ktorá nasledovala, sme sa dozvedeli, že týchto barov po svete nie je až tak veľa. Často sa pritom platí už za vstup do nich a niekde sa nemôžete ani dotknúť ľadových sôch. Spojenie s klasickým barom je podľa nás super myšlienka. Štandardná doba vo vnútri „chladničky“ je totiž len okolo 30 minút, potom ľudia odchádzajú preč. Tu sa dalo príjemne posedieť.

Poďme sa schladiť

Dosť bolo rečí, ideme dnu. Vonku bolo okolo 30 stupňov, nám však rozdávali zimné bundy, teplé čiapky a rukavice. Bol to zvláštny pocit, no nám sa páčil. Za veľkými oceľovými dverami nás čakala ešte malá chodbička vysvietená na červeno a ďalšie masívne dvere. Tu sme dostali základnú inštruktáž a konečne sme vkročili dnu. Dizajn je subjektívna vec, no nám sa tu subjektívne páčilo veľmi. Bar je priestranný aj pre väčšie skupinky, nachádza sa tu veľa sôch a ľadových miest na sedenie i obrovský ľadový trón. Za zmienku stojí aj kompletne zamrznutý bar, ktorý je v podstate ukrytý pod ľadom a trčí z neho len výčap. Peťo si nás volá bližšie k baru, vyťahuje ľadové poldecáky a show sa môže začať.

V cene kupónu je vstup do baru a jeden shot. Každý z nás si vybral, aký shot to bude a hneď na úvod sme sa zohriali. Presne, ako nám bolo povedané, v ice bare bolo chladno, nebolo to však nič dramatické. Vodka na zahriatie ale tiež neurazila :) Po vypití sa vyžaduje hodiť pohárik o zem a rozbiť ho. Ide o zvyk. Opäť sa nám páčil. Možno to bolo už tou vodkou. V tejto fáze si môžete dať rozchod, popozerať sochy, pofotiť sa a užiť si čas medzi ľadovými sochami. Je to zároveň aj to, čo dostanete, keď si u nás kúpite kupón do Minus 7 Baru. Skončiť tu by však bola obrovská škoda. Pre návštevníkov je totiž pripravená „ľadová cesta s vodkou“ – toto pomenovanie sme si vymysleli sami.

Ľadová cesta s vodkou

Konkrétne ide o 3 shoty so špeciálnymi úlohami: 1. hádzanie pohárika do zvončeka, 2. ľadová fontána a 3. lyža. Prvý pohárik, teda klasický shot s rozbitím pohárika, by sme sem mohli zarátať tiež, ten je ale v cene kupónu. Nasledujúce poháriky už stoja 3 eurá. Podľa nás sa to oplatí.

1. Hádzanie pohárika do zvončeka – opäť dostávate ľadový pohárik s vodkou, vypijete ho a namiesto rozbitia o zem triafate malú štrbinku asi 2 a pol metra pred vami, v ktorej sa nachádza zvonček. Ak zvonček zazvoní, máte ďalšiu vodku zadarmo a hádžete znova. Ak opäť zvonček zazvoní, celá situácia sa opakuje, až do kým neminiete. Inými slovami, kto má dobrú mušku, môže zadarmo piť celý deň. Alebo aspoň kým nezaspí :)

2. Ľadová fontána – na bare sa nachádza aj nenápadná fontána. Presnejšie 2 malé žľaby, ktoré sa od vrcholu krútia až niekde na úroveň pása. Vyberiete si 2 príchute vodky a už len v hlbokom predklone otvoríte ústa na konci fontány. Barman vám zvrchu leje obe vodky, ktorý sa v žľaboch ochladia a následne zmiešajú vo vašich ústach. Keďže sa leje priamo z fliaš, ide v skutočnosti o väčšiu dávku ako štandardné poldeci. Kolega, ktorý fontánu testoval, bol po tomto kole vysmiaty viac ako ostatní ;)

3. Lyža – v tomto prípade ide o kolektívnu aktivitu. Na bare je položená obyčajná lyža, ktorá sa však líši 4 malými výrezmi v jej strede. Tie sú určené pre ľadové poháriky plné (ako inak) vodky. Podstata tejto aktivity spočíva v tom, že sa musia štyria ľudia zladiť, aby sa spoločne napili a neobliali – dvíha sa totiž celá lyža naraz, nie poháriky. Nie je to síce zložité, no pri postavách rôznej výšky je to naozaj zábava.

Záver

Po poslednom kole sme boli všetci patrične rozradostení a tak nastal vhodný čas na fotenie. Peťo nám ukázal aj to, s akými nástrojmi pracuje a tak sme sa samozrejme pofotili aj s motorovou pílou :) Postupne sme začínali cítiť chlad na nohách, takže odporúčame zobrať si tenisky, nie „žabky“. Pol hodinka nám ubehla ako voda, no zároveň sme sa cítili tak dobre a zažili toľko zábavy, že to vôbec nebolo málo. Pocitovo dokonca aj dlhšie.

Celkovo hodnotíme návštevu Minus 7 Baru veľmi pozitívne. Určite tam zoberte známych, alebo niekoho, koho chcete naozaj prekvapiť. Je to ideálny štartér do večera a v teplotách, ktoré nás čakajú, je to priam spasenie z obrovských teplôt. Odporúčame najmä pre partie, prípadne ako darček.


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Peter Blažečka

PR a Marketing Manager

Peter má na starosti komunikáciu s médiami a partnermi, ako aj fungovanie tohto blogu :) Rád píše, ešte radšej číta a zaujíma sa o najnovšie trendy v marketingu. Obľubuje futbal, cestovanie, jedlo a má slabosť na fyziku.

Ďalšie články z kategórie Testujeme: