Zábava na svahu bez strachu! TOP lyžiarske strediská pre začiatočníkov

Prvý moment na lyžiach, chrumkavý sneh, svieži vzduch, nádherná príroda, čo viac si priať v zime? A kde začať než v niektorom z úžasných lyžiarskych stredísk na Slovensku a okolí?

Nechajte sa inšpirovať nádhernými horami, pokrytými bielou pokrývkou, unášať adrenalínom, ktorý vám ponúkne každá zjazdovka. V tomto článku sa pozrieme na lyžiarske strediská, kde začiatočníci nájdu nielen bezpečné prostredie pre svoje prvé lyžiarske skúsenosti, ale aj nezabudnuteľnú atmosféru a množstvo zábavy. Tak sa na to poďme pozrieť, a hurá na svah!

mapa, lyžiarske strediská, lyžovanie

Pozrieť ponuku skipasov

Poľsko – Jurgow Ski 

Lyžiarske stredisko Jurgow Ski v Poľsku je ideálnou voľbou pre slovenských lyžiarov, keďže sa nachádza v blízkosti hraníc. Umiestnené v malebnej prírode ponúka výborné lyžiarske podmienky a príjemné prostredie. Celková dĺžka tratí je 4,5 km a ponúka zjazdovky rôznej obtiažností, vrátane čiernej a červenej pre skúsenejších lyžiarov a zelenej pre menej pokročilých. S umelým zasnežovaním a osvetlením sú trate vždy v optimálnom stave.

Výhodný skipas do poľského strediska Jurgow Ski

jurgow ski, skipas, lyžiarske stredisko

Chcem zľavu

Pre začiatočníkov sú k dispozícii lyžiarske vleky a dopravný pás, čo robí stredisko prístupným pre všetky vekové skupiny. Nesmie chýbať ani škola lyžovania JURGÓW, vybavená skúsenými inštruktormi, požičovňa lyžiarskeho vybavenia a záchranný tím, ktorý je vždy pripravený k službám. Po športovom výkone na svahu môžu návštevníci relaxovať v 3-poschodovej reštaurácii HAWRAŃ RESTAURANT, v ktorej ponúkajú chutné jedlá goralskej kuchyne. Pre nezabudnuteľné výhľady na Tatry odporúčame návštevu moderne vybavenej KARCZMA WIDOKOWA na vrchole Górkowy Wierch (viac ako 1000 m n. m.).

Cenník

Top sezóna od 25.12.2023 do 07.01.2024 
1 deň
Dospelý: cca 39 €
Zľavnený skipas: cca 37 €

Hlavná sezóna od 08.01.2024 do 10.03.2024
1 deň
Dospelý: cca 37€
Zľavnený skipas: cca 35€

Svah pre začiatočníkov: Áno
Lyžiarska škola: Áno
Reštaurácia/Bufet : Áno

Slovensko

Ski Monkova Dolina 

Ski Monkova Dolina, lyžiarske stredisko, snowboarding

Stredisko Ski Monkova Dolina, v Monkovej doline len 1,5 km od obce Ždiar, je zimným rajom pre milovníkov lyžovania a zimných športov. Svojou skvelou polohou priamo pri hoteli Magura a s nadmorskou výškou 1000 m ponúka ideálne podmienky pre pohodlné a zábavné lyžovanie.

Ski Monkova Dolina sa môže pochváliť celkovou dĺžkou zjazdoviek 700 m, ktoré sú dennodenne upravované ratrakom. Pre nových lyžiarov a rodiny s deťmi je k dispozícii nový detský lyžiarsky park Ski Monkova Disney, s večerným lyžovaním od 16:00 do 20:00. Pre tých, ktorí nemajú vlastné vybavenie, je k dispozícii požičovňa lyžiarskeho a snowboardového vybavenia, vrátane bežeckých lyží. Lyžiari môžu využiť bezplatné parkovisko priamo pri zjazdovke a pri hoteli Magura, čo umožňuje pohodlný prístup na svahy.

Výhodný spisas do strediska Ski Monkova

Skipas Monkova Dolina

Chcem zľavu

Skipas na ZľavaDňa

4-hodinový skipas pre 1 dieťa do 14,99 rokov: 13 €
4-hodinový skipas pre 1 dospelého: 16 €
Celodenný skipas pre 1 dieťa do 14,99 rokov: 16 €
Celodenný skipas pre 1 dospelého: 20 €

Náš tip: Ďalšie alternatívy skipasov nájdete TU

Cenník 

1 deň
Dospelý: 22 €
Dieťa: 20 €

Svah pre začiatočníkov: Áno
Lyžiarska škola: Áno
Reštaurácia/Bufet: Áno

Vrátna Malá Fatra 

Vrátna Malá Fatra, lyžovačka, skipas

Lyžiarske stredisko Vrátna Malá Fatra, v srdci Národného parku Malá Fatra len 3 km od obce Terchová, predstavuje výnimočnú destináciu pre milovníkov zimných športov. 

Stredisko prevádzkuje tri základné lokality: Paseky, Poludňový Grúň a Chleb. S celkovou dĺžkou 14 km zjazdoviek oslovuje všetky kategórie lyžiarov, od začiatočníkov po pokročilých, a ponúka komfortné prostredie počas zimných mesiacov.

Na Pasekách si rodiny s deťmi môžu užiť detský areál Kids Zone a možnosť sánkovania. Poludňový Grúň privíta náročnejších lyžiarov a snowboardistov, ktorí si môžu oddýchnuť na Chate na Grúni. Chleb, s najstrmšou zjazdovkou na Slovensku, je destináciou pre adrenalínových nadšencov. Freeride zóny v tejto lokalite sú považované za jedny z najlepších na Slovensku, a pre skialpinistov či snowboardistov ponúka nezabudnuteľné zážitky.

Výhodný skipas do strediska Vrátna Malá Fatra

Ski Vrátna Malá Fatra, skipas, lyžovanie

Chcem zľavu

Cenník 

Top sezóna od 25.12.2023 do 07.01.2024
1 deň
Dospelý: 39 €
Junior, Senior: 34 €
Dieťa: 28 €

Hlavná sezóna od 08.01.2024 do 10.3.2024
1 deň
Dospelý: 37 €
Junior, Senior: 31 €
Dieťa: 26 €

Svah pre začiatočníkov: Áno
Lyžiarska škola: Áno
Reštaurácia/Bufet: Áno

Bachledka Ski & Sun

Bachledka, Bachledova dolina, lyžovanie pre začiatočníkov

Lyžiarske stredisko Bachledka Ski & Sun v Bachledovej doline je ako vyšité pre zimnú rodinnú dovolenku. Detský svet na zjazdovke Hrebeň ponúka najväčšiu lyžiarsku školu v okolí – Gorgyho lyžiarska škola. V nej sa vaše deti naučia ľahko a jednoducho lyžiarskym zručnostiam. Samozrejme, nechýba tu aj kúsok zábavy, v podobe snowtubingu, minisánkovania a minikolotoču. 

Ubytovanie v útulnom Penzióne Patrik

Penzión Patrik, Bachledovka Ski & Sun

Chcem zľavu

Areál strediska ponúka až 8,5 km zjazdoviek všetkých náročností, vrátane modrých trás pre začiatočníkov a freeride zón pre milovníkov dobrodružstva. Zasnežovaných a upravovaných je 6 km zjazdoviek, na ktorých vrchol vás vyvezie za 6 min. moderná 10-miestna kabínová lanovka alebo 4-sedačková lanovka. Komfortnú zónu pre zimnú dovolenku dopĺňa aj panoramatická reštaurácia Panorama, ktorá poskytuje chutné gastro zážitky a oddychové priestory, aj pre rodiny s deťmi.

Cenník

Top sezóna od 25.12.2023 do 07.01.2024
1 deň
Dospelý: 39 €
Junior, Senior: 37 €

Hlavná sezóna od 08.01.2024 do 11.03.2024
1 deň
Dospelý: 37 €
Junior, Senior: 34 €

Svah pre začiatočníkov: Áno
Lyžiarska škola: Áno
Reštaurácia/Bufet: Áno

Ski Tále 

Ski Tále, lyžiarky, skipas

Ski Tále, obľúbené rodinné lyžiarske stredisko v regióne Horehronie, leží pod južnými svahmi Chopku v nadmorskej výške 660 – 870 m n.m. Svah má ideálnu orientáciu na sever, a tým poskytuje skvelé podmienky pre lyžovanie a snowboarding. Stredisko sa pýši viac ako 2,5 km dlhou zjazdovkou s rôznymi náročnosťami a moderným zázemím. Disponuje 6 vlekmi, ktoré zabezpečujú plynulú prevádzku na svahoch a ich kapacita je 4110 osôb za hodinu. Zjazdovky sú precízne udržované, umelo zasnežované a zaručujú optimálne podmienky pre lyžovanie či snowboardovanie počas celej zimy.  

Prečítajte si aj: 7+1 tip ako si užiť jazdu autom na dovolenku

Pre začiatočníkov sú k dispozícii špeciálne výcvikové plochy, kde môžu získať sebavedomie a základné lyžiarske či snowboardové zručnosti. V rámci strediska nájdete kompletné vybavenie pre vaše lyžiarske dobrodružstvo, požičovňu a servis lyží. To znamená, že nielenže môžete získať vybavenie priamo na mieste, ale máte tiež prístup k profesionálnym inštruktorom. Ideálne pre skvelú zimnú dovolenku!

Cenník

Top Sezóna 25.12.2023 – 07.01.2024
1 deň 
Dospelý: 35 € 
Dieťa: 25 €
Senior, Junior: 30 €

Hlavná sezóna 08.01.2024 do konca sezóny
1 deň
Dospelý: 30 €
Dieťa: 21 €
Senior, Junior: 26 €

Svah pre začiatočníkov: Áno
Lyžiarska škola: Áno
Reštaurácia/Bufet: Áno

Ski Chopok Jasná 

Chopok Jasná, Ski Chopok, skipas, lyžovačka

Domáce stredisko olympijskej šampiónky Petry Vlhovej a miesto konania Svetového pohára. Áno, máme na mysli jedno z najpopulárnejších a najväčších lyžiarskych stredísk na Slovensku. Nachádza sa v Nízkych Tatrách, konkrétne v oblasti Demänovská dolina, je vyhľadávané pre svoje rozsiahle možnosti, kvalitné zjazdovky, moderné vybavenie a prenádherné prostredie. Jednoducho, všetko čo od poriadnej lyžovačky čakáte!

Pre svojich návštevníkov má k dispozícii moderné lanovky a vleky, konkrétne 20, ktoré umožňujú rýchle a pohodlné presuny po svahu. Celková dĺžka zjazdoviek je viac ako 50 km s nadmorskou výškou až 2 024 metrov. Pre návštevníkov je k dispozícii bohatá ponuka služieb vrátane požičovní lyžiarskeho a snowboardového vybavenia, lyžiarskych škôl so skúsenými inštruktormi. V Ski Chopok Jasná nechýba ani široká škála reštaurácií, kaviarní a barov, kde si môžete oddýchnuť a posilniť sa po dni strávenom na svahu.

Cenník 

Top sezóna od 25.12.2023 – 07.01.2024, 13.01. 2024 – 17.03.2024
1 deň
Dospelý: 67 €
Junior, Senior: 54 €
Dieťa: 47 €

Hlavná sezóna
1 deň
Dospelý: 59 €
Junior, Senior: 48 €
Dieťa: 42 €

Svah pre začiatočníkov: Áno
Lyžiarska škola: Áno
Reštaurácia/Bufet: Áno

Pozrieť pobyty v Jasnej

Snowland Valčianska dolina

Valčianska Dolina Snowland, lyžovanie pre začiatočníkov

Medzi skvelé lyžiarske strediská na Slovensku sa radí aj SnowLand Valčianska dolina, ktoré svojou atmosférou, scenériou a skvelými lyžiarskymi možnosťami priťahuje návštevníkov z celého regiónu. Toto stredisko je situované v malebnej doline na východnej strane Lúčanskej Malej Fatry, ponúkajúc nádherný pohľad na okolité hory a ideálne podmienky pre lyžovanie všetkých úrovní. Svojim návštevníkom ponúka dokopy 5,7 km svahu, po ktorom sa spúšťa jedna radosť!

Áno, SnowLand Valčianska dolina má pre svojich návštevníkov pripravenú aj lyžiarsku školu, kde môžu začiatočníci získavať potrebné zručnosti pod dohľadom kvalifikovaných inštruktorov. Lyžiarska škola je skvelou voľbou pre tých, ktorí si želajú osobnú pozornosť a individuálny prístup k získavaniu lyžiarskych zručností.

Cenník

Top sezóna od 25.12.2023 do 07.01.2024
1 deň
Dospelý: 37 €
Dieťa, Senior: 31 €

Hlavná sezóna od 08.01.2024 do 17.03.2024
1 deň
Dospelý: 35 €
Dieťa, Senior: 29 €

Svah pre začiatočníkov: Áno
Lyžiarska škola: Áno
Reštaurácia/Bufet: Áno

Snowpark Lučivná 

Hotel Lučivná***, skipas, wellness

V blízkosti Vysokých Tatier, len 4 km od Svitu a 12 km od Popradu, sa nachádza stredisko Snowpark Lučivná, ideálne miesto pre tých, čo si chcú vychutnať krásu zimných športov. S výbornou polohou, v srdci tejto malebnej oblasti,  ponúka návštevníkom dokonalé lyžiarske podmienky a možnosť užiť si zimný oddych.

Lyžiarske stredisko disponuje 4 lyžiarskymi vlekmi, ktoré sú prispôsobené rôznym úrovniam zručností, a zabezpečuje celkovú dĺžku zjazdoviek 1,5 km. Okrem toho tu nájdete aj 3 km upravených bežeckých tratí a pre milovníkov adrenalínu je pripravená aj atraktívna snowtubingová dráha.

Pre tých, ktorí si želajú zdokonaliť svoje lyžiarske či snowboardové zručnosti, je k dispozícii lyžiarska škola Skiexperts Thalion. Skúsení inštruktori sú pripravení vás previesť komplexnou výukou a na svahu budete jazdiť ako profesionáli!

Cenník

Top sezóna od 25.12:2023 do 07.01.2024 
1 deň
Dospelý: 24 €
Junior, Senior: 22 €

Hlavná sezóna od 08.01.2024
1 deň
Dospelý: 21 €
Junior, Senior: 19 €

Svah pre začiatočníkov: Áno
Lyžiarska škola: Áno
Reštaurácia/Bufet: Áno

Rakúsko

Stuhleck 

Stuhleck, Rakúsko, lyžiarske stredisko

Lyžiarske stredisko Stuhleck v Rakúsku, vzdialené iba dve hodiny autom od Bratislavy, je ideálnym zimným rajom pre všetkých lyžiarov a snowboardistov. S 26 kilometrami zjazdoviek, rozmanitými a prispôsobenými rôznym úrovniam, ponúkajú skvelé možnosti pre každého.

Pre začiatočníkov a rodiny sú k dispozícii modré trate, zatiaľ čo pokročilí lyžiari si prídu na svoje na červenej trati. Sedačkové lanovky, konkrétne 6-miestne a 4-miestne, zabezpečujú pohodlný presun na vrchol, pričom počas presunu ponúkajú úžasné výhľady na okolitú prírodu.

Cenník 

1 deň
Dospelý: 59,50 €
Junior: 51,50 €
Dieťa: 29,50 €

Svah pre začiatočníkov: Áno
Lyžiarska škola: Áno
Reštaurácia/Bufet: Áno

Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete pre popredné strediská v Alpách alebo na Slovensku a blízkom okolí, dôležité je vychutnať si každý čarovný okamih na svahu. Lyžovanie a snowboarding nie sú len športy, ale aj spôsoby, ako sa spojiť s prírodou, získavať nové zručnosti a tvoriť nezabudnuteľné spomienky. Na ZľavaDňa nájdete množstvo zvýhodnených ponúk skipasov a ubytovaní, ktoré vás v zimnej sezóne prenesú do sveta radosti, adrenalínu a zábavy!

Pozrieť ponuku skipasov


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Teodora Vulič

Stážistka marketingového oddelenia

Tea je kreatívna duša, ktorá sa momentálne aktívne venuje štúdiu marketingu, písaniu článkov, sociálnym sieťam a skromným základom grafiky. Vo svojom voľnom čase sa venuje zdravej výžive, cudzím jazykom, cestovaniu a spoznávaniu iných kultúr. Miluje jedlo, kvety a dobrú hudbu.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: