Vianočné trhy v Prahe 2023: Toto zažijete na najstarších trhoch v Európe

Praha je tak ako ostatné metropoly Európy v adventný a predvianočný čas odetá do plášťa svetielkujúcej vianočnej výzdoby. Nechýbajú ozdobené a krásne osvetlené stromčeky, betlehemy a vianočné trhy, kde sa môžu návštevníci dosýta nabažiť atmosférou, nakúpiť vianočné darčeky a vyskúšať s blízkymi chutné pokrmy. Poďte spolu s nami navštíviť vianočnú Prahu a jedny z najkrajších trhov v Európe.

Trhy na Staromestskom námestí ocenené aj CNN

Na pražské vianočné trhy to máte zo Slovenska doslova na skok. Ak máte počas adventného obdobia namierené do hlavného mesta Českej republiky, rozhodne navštívte Staromestské námestie. Nájdete na ňom najväčšie trhy v Prahe s nespočetným množstvom stánkov s obľúbenými dobrotami, suvenírmi a drobnými darčekmi. Trhy na Staromestskom námestí sú dokonca také populárne, že ich americká stanica CNN a britský denník The Times zaradili medzi top 5 najlepších trhov v Európe! Keď to tvrdia títo mediálni giganti, musia byť Vianoce na „Staromáku“ nepochybne úžasné :)

Kedy si naplánovať výlet do vianočnej Prahy?

vianocne trhy v prahe

Trhy sa tu konajú od 2.12. 2023 do 6.1.2024 a sú otvorené denne od 10:00 ráno do večera 22:00, aby hluk a jasot ľudí nerušil Staromešťanov. Vianočné trhy Praha 2022 na tomto historickom námestí ponúkajú živé vystúpenia umeleckých súborov a stánky s vianočným tovarom. Keďže Praha dbá na udržateľnosť, svoje miesto tu našli aj predajcovia handmade výtvorov šikovných rúk. Ozdoby na stromček, sviečky, betlehemy, oblečenie na zahriatie či drobnosti z lásky... To všetko a oveľa viac nájdete v predajných stánkoch. Pre maškrtné jazýčky sú pripravené stánky s občerstvením. Nechýbajú v nich tradičné klobásky, vianočná šunka, mäsko, sladkosti s mandľami a karamelom, staročeské trdlo, ale aj exotické špeciality ako ustrice a slimáky. Aby ste nemrzli, čaká na vás punč a varené víno. Pre odolných voči chladu je pripravené výborné sudové pivo. Česi sa nezaprú! Na trhoch môžete zažiť to najlepšie, čo česká gastro scéna ponúka.

Vieme, kde sa ubytovať!

Hotel Occidental ubytovanie v Prahe

Aj napriek tomu, že Praha je akoby povedali bratia Česi rovno „za humnami“, bola by škoda, keby ste do nej išli iba na otočku. Počas adventného obdobia si viete ľahko a rýchlo nájsť ubytovanie priamo v centre, ale aj v okrajových častiach Prahy. Ak predsa len preferujete blízkosť historického centra a luxus, môžete siahnuť po hoteli blízko Vyšehradu a Pražského hradu. Môžete spoznávať nové zákutia diamantu na Vltave.

Pobyt v Hoteli Occidental****

 

Trhy na Václavskom námestí s historickými kulisami

V rovnakom čase sa budú konať aj trhy v spodnej časti Václavského námestia. Nebude chýbať ani slávnostne rozsvietený vianočný stromček. Návštevníci sa tu stretnú s českými tradíciami, českými súbormi a českými výrobkami. Tento trh si zakladá na tradičných ľudových remeslách. Predáva sa tu výhradne vianočný tovar, ako sú ozdoby, svietniky, imelo, vence či sviečky. Stánky s produktami budú otvorené každý deň od 10:00 do 22:00 a v stánkoch s občerstvením si budete môcť pochutiť od 10:00 do 24:00 hod. Medzi obľúbené pokrmy trhov na „Václaváku“ sú pečené gaštany, trdelník, vianočné medovníčky a cukrovinky.

Prečítajte si aj: Cestovateľské tipy: Spoznajte Prahu za 4 dni

Z tohto hotela to budete mať blízko!

Hotel St George ubytovanie v Prahe

Pokiaľ chcete byť v centre diania, môžete sa ubytovať priamo na Václavskom námestí. V elegantných izbách nasajete historickú atmosféru 18. storočia. Potom sa môžete vydať na spoznávanie okolia. Výborná poloha v centre mesta zabezpečuje pešiu dostupnosť. Iba 5 minút od Václavského námestia, 10 minút od Pražskej opery a 800 m od Karlovho námestia.

Tento rok sa budú konať trhy okrem Staromestského námestia a Václavského námestia aj na Pražskom hrade, Námestí mieru, Námestí Republiky alebo na Námestí Jiřího z Poděbrad. Stačí si len vybrať a ponoriť sa do magickej atmosféry pražských ulíc, námestí, krčmičiek a najmä nezabudnuteľných vianočných trhov.

Pobyt v Hoteli St George****

 

Všetky ponuky - Ubytovanie v Prahe

 

Prečítajte si aj: Vianočné trhy: Toto je našich 8 favoritov!


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: