Kam na výlet v Piešťanoch? Tieto miesta by ste mali určite navštíviť!

Piešťany, nachádzajúce sa v krásnej oblasti Západného Slovenska, sú jedným z najpopulárnejších a najpôsobivejších rekreačných miest na Slovensku. Toto mesto ponúka návštevníkom niečo pre každého, či už ide o oddych, relaxáciu, kultúru alebo prírodné krásy. Čaká vás tu viac, než si možno myslíte. Poďte s nami objaviť Piešťany, kde čas plynie inak, a kde relax a dobrodružstvo idú ruka v ruke.

Pozrieť pobyty v Piešťanoch

Dlhoročná história piešťanských prameňov

kam na vylet piestany

Piešťanské kúpele sa môžu s hrdosťou pochváliť viac ako dvoma storočiami liečebnej tradície. Táto tradičná kúpeľná destinácia sa stala synonymom pre prírodné liečebné metódy využívajúce termálnu minerálnu vodu a jedinečné sírne liečivé bahno. Významné nie len pre Slovensko, ale aj pre celú Európu, Piešťanské kúpele preslávili moderné metódy liečby reumatizmu a ďalších ochorení pohybového aparátu, pričom zároveň ponúkajú bohatý kultúrny a spoločenský život, a rozsiahle možnosti športového vyžitia a aktívneho oddychu.

Pomocou špecializovaných liečebných postupov sa v Piešťanoch znižujú zápaly v kĺboch a obnovuje sa ich pohyblivosť. Liečba podporuje aj posilnenie imunitného systému, regeneráciu poškodených chrupaviek a spomalenie degeneratívnych procesov v kĺboch. Skúsení a odborní lekári tu pre každého hosťa zostavia individuálny liečebný program, prispôsobený jeho potrebám a zdravotnému stavu.

Grand Hotel Sergijo Residence****

Grand Hotel Sergijo Residence****

Pozrieť ponuku

Penzión Harmony Rezort***

Harmony Rezort***

Pozrieť ponuku

Prečítajte si aj: TOP termálne kúpaliská na Slovensku: 12 miest, kde si oddýchnete a zabavíte sa

Tajomstvá Čachtického hradu

cachticky hrad

Čachtický hrad patrí medzi najznámejšie hrady na Slovensku. Jeho história je bohatá na udalosti a legendy, ktoré oživujú tajomnú a miestami temnú minulosť. Hrad bol postavený v 13. storočí a jeho výstavba súvisela s tatárskym vpádom do Uhorska. Pôvodným účelom stavby bolo obraňovať pred nepriateľmi vďaka strategickej polohe na vrchole kopca s výhľadom na okolie. Postupom času sa však stal aj sídlom mnohých významných šľachtických rodín.

Azda najvýznamnejšou majiteľkou hradu bola Alžbeta Báthory, ktorá žila v 16. storočí. Jej persóna je dodnes sprevádzaná mnohými tajomstvami a legendami. Niekedy nazývaná aj  "krvavou grófkou" kvôli obvineniam z brutálnych vrážd mladých dievok, priťahuje aj do dnešného dňa pozornosť návštevníkov. Je dôležité poznamenať, že mnohé z týchto príbehov môžu byť prehnané alebo úplne nepravdivé.

alzbeta bathory

• Návštevné hodiny sú v závislosti od ročného obdobia, viac informácii nájdete na stránkach Čachtického hradu
• Posledný možný vstup do hradu je 30 minút pred zatvorením
• Čachtický hrad je počas štátnych sviatkov  pre verejnosť normálne otvorený v zmysle otváracích hodín hradu.

Tip: Vašu návštevu hradu si môžete obohatiť možnosťou profesionálneho výkladu

Parkovanie:
Parkovanie pod hradom disponuje iba istým počtom parkovacích miest, preto sa odporúča svoje vozidlo nechať dolu v obci, vedľa Domu smútku pri cintoríne, na námestí a priľahlých uliciach príp. na ulici Družstevná.

Prečítajte si aj: Ubytovanie na zámku: Kúzlo minulosti a pohodlie súčasnosti

Kolonádový most

Kolonádový most Piestany

Kolonádový most, známy aj ako Sklený most, je jedným z najvýznamnejších architektonických skvostov v Piešťanoch a celom Slovensku. Tento most sa nachádza nad riekou Váh a patrí medzi najdlhšie kryté mosty na území Slovenska.

Kolonádový most je nielen technickým zázrakom, ale aj symbolom krásy a funkcionality v architektúre. Slúži nielen na prepojenie mesta s kúpeľným ostrovom, ale aj na to, aby návštevníkom Piešťan poskytoval jedinečný zážitok z prechádzok pri krásnom výhľade na okolitú prírodu.

Kúzlo prírody a zvierat

ekopark piestany kam na vylet
Obrázok: Eko park Piešťany

Eko park v Piešťanoch je skvelou atrakciou, ktorá spája krásu prírody a zážitok z pozorovania zvierat. Park je ideálnym miestom na oddych, relaxáciu a vzdelávanie pre celú rodinu. Je bohatý na zelené trávnaté plochy, stromy a kvetinové záhony, ktoré vytvárajú príjemné prostredie pre prechádzky. Z veľkej časti je venovaný priamemu a nenásilnému kontaktu so zvieratami a poskytovaniu vzdelania deťom o ich správaní a výžive. Park je domovom pre viac ako 100 druhov zvierat z celého sveta, čo robí expozíciu vzrušujúcou.

Môžete tu vidieť rôzne druhy vtákov, hlodavcov a iných živočíchov. Park sa snaží o ochranu a zachovanie miestnych druhov a ich životného prostredia, ale samozrejme tu nájdete aj nejaké tie exotické zvieratá, ako napríklad rôzne rody Ara papagájov, krásne lamy, pruhované zebry a všetkými obľúbené, kapybary.

Kŕmenie môže byť tiež programom návštevy parku. V kontaktných ohradách majú deti či dospelí, možnosť dotýkať sa zvierat, pričom sa učia pokojnosti a vzájomnému rešpektu medzi človekom a zvieraťom. K takémuto zážitku je aj odborný výklad, ktorý je prispôsobený návštevníkom.

S istotou môžeme povedať, že Eko park v Piešťanoch nie je len taká obyčajná atrakcia a jej návšteva určite stojí za to!

Otváracie hodiny:
Pondelok – Nedeľa: 10.00 – 19.00 hod.

Cenník:
Dospelý: 12 €
Dieťa (3- 15rokov) - 12€ (zahŕňa vstup do ZOO, na detské ihrisko)
Deti do 3 rokov: zdarma
ZŤP a dôchodcovia: 6 €

Golf and Country Club Piešťany

Golf and Country Club Piešťany
Obrázok: Golf and Country Club Piešťany

Skrytý klenot medzi zelenými lúkami a rozľahlými jazerami. Tento klub je nielen krásnym golfovým ihriskom, ale aj miestom relaxácie a spoločenského života, ktoré priláka nielen nadšených golfistov, ale aj tých, ktorí si chcú vychutnať prírodnú krásu a prvotriedne služby.

Golf & Country Club Piešťany je známy pre svoje nádherné 9-jamkové golfové ihrisko, ktoré ponúka jedinečný výhľad na okolitú prírodu. Obklopenými zelenými stromami a jazerami, je to raj pre golfistov všetkých úrovní. Pre tých, ktorí sa chcú zlepšiť alebo sa len zoznámiť s golfom, klub ponúka profesionálne inštruktáže a tréningové plochy.

Cenník pre rôzne kategórie nájdete na stránke Golf and Country Clubu Piešťany

Ani hladní neostanete, pretože pre milovníkov dobrej kuchyne si Golf & Country Club Piešťany pripravili klubovú reštauráciu. V jej ponuke je bohatý výber pokrmov a nápojov, pripravované z čerstvých miestnych surovín. Po hre si môžete posedieť na terase s výhľadom na golfové ihrisko a okolitú prírodu.

Golfový kurz na získanie zelenej karty v Golf & Country Club Piešťany aj s možnosťou ubytovania

Golf & Country Club Piešťany

Pozrieť ponuku

Rekreačný raj – vodná nádrž Sĺňava

slnava piestany kam na vylet

Vodná nádrž nachádzajúca sa v blízkosti mesta Piešťany, je prírodným skvostom tejto oblasti. Malé ale pôsobivé jazero je miestom, kde sa stretáva príroda, oddych a zábava, nie len pre domácich ale aj pre turistov.

S krištáľovo čistou vodou ponúka svojím návštevníkom dokonalé miesto na letné kúpanie, plachtenie alebo rybolov. Samozrejme pri vode si môžete spraviť romantický piknik alebo iba oddychovať pri brehu. Okolo jazera nájdete dva kempingy, Camping Pullmann a Camping Lodenica, ako aj niekoľko penziónov a hotelov, ktoré ponúkajú ubytovanie. Okrem toho tu nájdete požičovne športových potrieb a mnoho doplnkových služieb, ktoré spríjemnia váš pobyt.

Zaujímavosť: Súčasťou nádrže je aj umelo vytvorený vtáčí ostrov, ktorý je chránenou prírodnou rezerváciou zapísanou v zozname Unesco . Tento ostrov je domovom pre vzácne druhy vtákov, vrátane čajky sivej, ktorá tu hniezdi.

Park miniatúr – história na dlani

Obrázok: Park miniatúr Piešťany

Ak hľadáte nezvyčajný spôsob, ako preskúmať krásy Slovenska a iných krajín, Park Miniautúr v Piešťanoch je miestom, ktoré vás určite osloví. Tento pôvabný park predstavuje miniatúry známych budov a miest z celého sveta v neuveriteľnom detailnom prevedení. Prečo by ste mali toto miesto určite navštíviť?

Jedným z najzaujímavejších aspektov parku je jeho dôraz na detaily. Miniatúry sú vyhotovené s neuveriteľnou starostlivosťou a precíznosťou, pričom sa dbá na každý malý detail. Každá miniatúra zachytáva charakteristické rysy pôvodného miesta a budovy, čím vytvára ilúziu, akoby ste sa naozaj ocitli v týchto svetových destináciách.

Park Miniautúr nie je len miestom zábavy, ale aj vzdelávania. Pre deti aj dospelých ponúka jedinečnú príležitosť spoznať svetovú architektúru a kultúru. Každá miniatúra je doplnená informačnými tabuľkami.

Nezabudnite si vziať fotoaparát, pretože tu nájdete množstvo príležitostí na fotografovanie a zdieľanie týchto krásnych miniatúr na svojich sociálnych sieťach.

Zaujímavosť: Modely sú zhotovené v mierke 1:50, niektoré, hlavne kostoly, chaty a rozhľadne sú v mierke 1:25, resp. 1:30

Otváracie hodiny:
Apríl, máj, jún, september, október
Utorok – Nedeľa: 9.00 – 17.00 hod.
Júl – August
Utorok – Nedeľa: 9.00 – 18.00 hod.

Cenník:
Dospelý: 5 €
Dieťa nad 6 rokov: 4 €
Študent, dôchodca, držiteľ ZŤP preukazu bez sprievodu: 4 €
Držiteľ ISIS/ITIC/EURO<26: 4 €
Rodinné vstupné (2 dospelí, 2 deti vo veku 6-26 rokov ): 15 €
Sprievodca pre skupinu (min. 10 osôb): 12 €

Tip: Priamo v predajni je možné platiť kartou.

Prestávka na kávičku

Po dni strávenom objavovaním krás mesta Piešťany sa neexistuje nič lepšieho, než si oddýchnuť a dopriať si šálku chutnej kávy.

Locall Caffé & Street Food je miestom, kde sa zameriavajú na kvalitu a autentický zážitok. Ich káva je pripravovaná s láskou a starostlivosťou, čo z nej robí skutočným potešením pre vaše chuťové poháriky. Okrem vynikajúcej kávy ponúkajú aj pestrofarebné a chutné street food pokrmy. Kaviareň má príjemnú atmosféru, priateľský personál a moderný dizajn, ktorý robí tento priestor ideálnym na stretávanie s priateľmi alebo na pokojný čas na vlastné premýšľanie.

Concept Coffee Roasters je miesto pre skutočných nadšencov kávy. Táto kaviareň je zároveň pražiareň kávy, takže sa môžete tešiť na čerstvo praženú kávu, ktorá je pripravovaná s najväčšou starostlivosťou. Ich vášeň pre kvalitu sa premieta do každej šálky. Okrem kávy ponúkajú aj vynikajúce dezerty a malé občerstvenie. Atmosféra je tu príjemne pokojná a prostredie vás pohltí svojou jedinečnou estetikou a moderným dizajnom.

Náš tip - Remeselný pivovar Simeon

Remeselný pivovar Simeon

V mori malých pivovarov sa občas objaví skutočný klenot, ktorý sa vyznačuje nekompromisnou kvalitou a pravou vášňou pre remeselné pivovarstvo. Jedným takýmto skvostom je Pivovar Simeon. Pivovar Simeon sa vždy drží tradičných remeselných metód výroby piva.

 V ich pive nájdete len kvalitné suroviny a žiadne chemické prísady.  Pivo sa nefiltruje a nepasterizuje, čo znamená, že si uchováva všetky prirodzené chute a arómy. Samozrejme, pivovar sa nebojí ukázať svojim návštevníkom zákulisie svojej výroby. Preto si pre všetkých nadšencov pripravili svoju vlastnú degustačnú miestnosť, kde návštevníci môžu ochutnať ich pivo, priamo z tanku, a spoznať proces výroby piva. Odborný výklad vám poskytne informácie o tom, ako sa pivo vyrába od začiatku až po koniec. Pre tých, ktorí milujú autentický pivný zážitok, je toto miesto povinnou zastávkou!

Prehliadka pivovaru Simeon s degustáciou

Prehliadka pivovaru Simeon s degustáciou

Pozrieť ponuku


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Teodora Vulič

Stážistka marketingového oddelenia

Tea je kreatívna duša, ktorá sa momentálne aktívne venuje štúdiu marketingu, písaniu článkov, sociálnym sieťam a skromným základom grafiky. Vo svojom voľnom čase sa venuje zdravej výžive, cudzím jazykom, cestovaniu a spoznávaniu iných kultúr. Miluje jedlo, kvety a dobrú hudbu.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: