Thajská masáž: Účinky, ako prebieha aj kto ju môže absolvovať

Thajská masáž si získava popularitu po celom svete. Slovensko nie je výnimkou. Tento druh masáže je pre mnohých zahalený rúškom tajomna, no jej prínosy sú mnohým ľuďom známe už tisícky rokov. V súčastnosti je klasická thajská masáž považovaná za medicínsku disciplínu, ktorá sa používa pri liečení rôznych problémov. Chcete vedieť ako thajská masáž prebieha, čím sa líši od klasickej masáže, aké sú jej účinky pre zdravie alebo pre koho je nevhodná? Čítajte ďalej!

Thajské masáže v Bratislave

Krátko z histórie

Thajská masáž je tradičný liečebný systém, ktorý vznikol v Thajsku pred viac ako 2500 rokmi. Spája v sebe akupresúru, indické ajurvédske princípy a asistované jogové polohy, aby poskytla hĺbkové ošetrenie celého tela. Ide o omladzujúcu a terapeutickú masáž. Legendy hovoria, že základy thajskej masáže vymyslel priateľ Budhu, Shivago Kompara, ktorý mal bohaté znalosti z medicíny. Mnohí thajskí liečitelia ho uznávajú ako tvorcu systému thajskej tradičnej medicíny. Thajskí maséri majú vo svojom salóne jeho sošky, obrázky alebo maľby na znak hlbokej úcty. Thajsko a veľká časť východného sveta je orientované silne nábožensky. Preto sa pred každou masážou modlia k Shivagovi a prosia ho, aby priniesli klientovi úľavu a uvoľnenie.

Thajské masáźe v Sky Ban Pai Thai

Sky Ban Pai Thai masaz bratislava zlava

Exkluzívna thajská olejová masáž v Sky Ban Pai Thai

Účinky thajskej masáže pre celé telo

thajska masaz

Tradičná thajská masáž sa sústredí na ošetrenie celého tela – od hlavy až po päty. Jedná sa o hĺbkovú masáž. V ponuke ju majú mnohé masérske štúdiá, salóny a dokonca aj hotely. Pýtate sa, prečo je taká populárna? Spája v sebe energetické a fyzické hľadisko. Vyhľadávajú ju ľudia pri bolestiach chrbtice, hlavy a pre získanie vnútornej harmónie.

Kedy si môžete užiť účinky thajskej masáže?

► Pri detoxikácii organizmu

► Kvôli posilneniu imunitného systému

► Pre zlepšenie krvného obehu

► Na uvoľnenie svalstva

► Na zlepšenie správneho držania tela

► Pri bolestiach chrbta

► Pri chronických kĺbových ochoreniach

► Ak potrebujete znížiť stres a úzkosť

► Ak chcete zvýšiť vnútorné energetické hladiny

Párová thajská masáž v Samoi Thai Massages

Samoi Thai Massages masaz bratislava zlava

Párová thajská aromatická olejová masáž

Vedeli ste, že...?
Thajská masáž poskytuje celý rad výhod pre fyzické a duševné zdravie. Preto je skvelou voľbou pre každého, kto chce zlepšiť svoju celkovú pohodu.

Dych ako znamenia

Thajská masáž vyžaduje veľkú dôveru k terapeutovi. Zaujíma vás, ako zistíte či ide o profesionála? Musí vnímať a nasledovať váš dych. Ak vás niečo bolí, zistí to na základe toho, ako dýchate. Masáž vás nesmie bolieť. Mala by byť príjemná. Počas masáže je dôležité zúčastnené dýchanie. Súčasťou terapie thajskou masážou je aj budhizmus. Súcit aj sústredenie na dych trénujú budhisti počas meditácií.

Masáže v Bratislave

Pre koho je thajská masáž nevhodná?

Nebezpečenstvo tejto masáže spočíva v jej výrazných účinkoch na obehový systém. Thajskú masáž konzultujte so svojim lekárom.

Thajskú masáž si musíte odpustiť, ak:

► Trpíte srdcovým ochorením

► Máte vysoký krvný tlak

► Máte neurologické ochorenia

► Máte osteoporózu

► Trpíte cukrovkou

► Máte rakovinu

► Ste absolvovali v nedávnej dobe operáciu alebo máte otvorenú ranu

► Čakáte bábätko

► Máte popáleniny

► Trpíte hlbokou žilovou trombózou

Dotyk thajska na masážch v Thai Touch

Thai Touch masaze bratislava zlava

Tradičná thajská masáž v Thai Touch

Vedeli ste, že...?
Praktizovanie thajskej masáže bolo v roku 2019 uznané UNESCO ako súčasť nehmotného kultúrneho dedičstva ľudstva.

Zdravotné benefity thajskej masáže:

thajska masaz

1. Zlepšuje flexibilitu a rozsah pohybu: Techniky thajskej masáže pomáhajú natiahnuť a uvoľniť stuhnuté svaly a kĺby, čo umožňuje zvýšenú pohyblivosť a flexibilitu.

2. Znižuje stres a úzkosti: Thajská masáž môže byť veľmi relaxačná, pomáha znižovať hladinu stresu, úzkosti a podporuje pocity pokoja a relaxácie.

3. Zvyšuje energiu: Thajská masáž môže pomôcť stimulovať energetické dráhy tela a zlepšiť obeh, čo vedie k celkovému pocitu pohody.

4. Uľavuje od bolesti: Ukázalo sa, že thajská masáž je účinná pri zmierňovaní bolesti, najmä chrbta, krku a ramien.

5. Zlepšuje imunitné funkcie: Thajská masáž môže pomôcť posilniť imunitný systém zvýšením prietoku krvi a znížením zápalu.

6. Zlepšuje atletický výkon: Thajská masáž môže pomôcť zvýšiť športový výkon zlepšením flexibility, znížením svalového napätia a zrýchlením času zotavenia po cvičení.

7. Pomáha k správnemu držaniu tela: Keďže thajská masáž pomáha pri odstraňovaní bolesti chrbta, benefitom je aj napravenie držania tela.

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o thajskej masáži: 

► Thajskej masáži sa niekedy hovorí „lenivá joga“, pretože zahŕňa naťahovanie a manipuláciu tela do rôznych pozícií podobných joge.

► Thajská masáž sa často vykonáva na podložke na podlahe, nie na stole, takže terapeut môže použiť váhu vlastného tela na vyvinutie tlaku a natiahnutie svalov klienta.

► Na rozdiel od niektorých iných druhov masáží si thajská masáž nevyžaduje použitie olejov alebo pleťových vôd. Klienti môžu zostať úplne oblečení počas celého sedenia, ktoré zvyčajne trvá 60 až 90 minút.

► Thajská masáž sa používa na liečbu rôznych stavov, vrátane chronickej bolesti, stresu, úzkosti, porúch trávenia a ďalších.

► Mnoho ľudí zisťuje, že thajská masáž pomáha zlepšiť ich flexibilitu, rozsah pohybu a celkový pocit pohody. Radi si ju preto doprajú aj športovci.

► Niektoré školy thajskej masáže začleňujú do svojej praxe aj prvky energetického liečenia a meditácie.

► Thajská masáž je považovaná za formu alternatívnej medicíny a je často ponúkaná vo wellness centrách, kúpeľoch a štúdiách jogy po celom svete.

Thajské masáže v Bratislave


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Barbora Rusňáková

PR a Marketing manažér

Baška sa venuje public relations, komunikácii s novinármi, marketingu, copywritingu a spolupráci s influencermi. Miluje cestovanie, o ktorom rada píše. Jej snom je precestovať svet. Vo voľnom čase ju nájdete v divadle, kine, galérii, pri turistike alebo knihe.

Ďalšie články z kategórie ZľavaDňa radí: