Takto bývajú nároční: Posteľná bielizeň z egyptskej bavlny alebo pobyt na zámku Karla IV.

Hľadáte naozaj výnimočné miesto na dovolenku? V dnešnom blogu vám predstavíme špičkové zariadenia, kde vás čaká vytúžený relax na najvyššej úrovni. Ubytovať sa môžete v komnatách historických kaštieľov alebo v nádherných apartmánoch 4+ hviezdičkových hotelov u nás aj v zahraničí. Poďte si oddýchnuť na pobyt, kde vás budú obsluhovať v rukavičkách a odkiaľ sa vám nebude chcieť odísť :)

Luxusne pobyty na ZlavaDna

 

Dovolenka ako z rozprávky

Dnes už nemusíte mať modrú krv, aby ste si dopriali prepychový oddych na zámku! :) Toto sú naše tipy na TOP zámocké hotely, ktorými začneme dnešnú dávku dovolenkovej inšpirácie.

NOVINKA: Zámok Lužec Spa & Wellness Resort****

Ubytovanie na Zámku Lužec Spa & Wellness Resort

Prvýkrát na ZľavaDňa! Pozývame vás do centra Krušných Hôr do loveckého kaštieľa českého kráľa Karla IV. Ak hľadáte autentickú historickú atmosféru s komfortom súčasnosti, ste na správnom mieste. Na prízemí nájdete multifunkčnú balneologickú prevádzku na ploche 800 m2, vo wellness centre je plavecký bazén, sauny a k službám vám budú aj wellness špecialisti a maséri. Reštaurácia podáva jedlá pripravené podľa starodávnych receptúr, ako aj podľa súčasných gastronomických trendov. Miest na príjemné posedenie je tu naozaj veľa - Stredoveká krčma s vonkajšími altánkami, Kráľovská reštaurácia salónik Václava II. aj lobby bar s vonkajšou terasou. Využite jedinečnú možnosť okúsiť na vlastnej koźi, ako oddychovali českí králi!

Ďalší dôvod, prečo si urobiť radosť na pobyte na Zámku Lužec Spa & Wellness Resort: Hotel leží v krásnom tichom prostredí iba 12 km od Karlových Varov. Kupóny je navyše možné využiť celoročne až do decembra 2022. 

Pobyt na Zámku Lužec Spa & Wellness Resort

 

Hotel Kaštieľ Mojmírovce****

Ubytovanie v Kaštieli Mojmírovce

Užite si nezabudnuteľnú atmosféru grófskeho sídla. Barokovo-klasicistický Kaštieľ Mojmírovce bol postavený v 18. storočí grófom Imrichom Huňadym. Môžete tu navštíviť 300-ročnú vínnu pivnicu s vinotékou, salón venovaný miestnemu rodákovi grófovi Grasalkovičovi a mnoho ďalších zaujímavostí. Tam, kde kedysi stála botanická zimná záhrada rodu Huňadyovcov je dnes 25-metrový plavecký bazén. Na strope tu budete obdivovať jednu z najväčších súčasných malieb na Slovensku od akademickej maliarky Jany Farmanovej–Šabíkovej (15 x 10 m).  Reštaurácia je tvorená z viacerých miestností. Tá najväčšia je v poľovníckom štýle - tak ako bol pred rokom 1945 zariadený celý kaštieľ. Nachádzal sa tu aj najslávnejší žrebčín Uhorska, ktorý je dnes jedinečne prebudovaný na kongresovú sálu. 

Ďalší dôvod, prečo si urobiť radosť na pobyte v Kaštieli Mojmírovce: Do ThermalParku Nitrava to máte autom len 5 minút. Ak si vyberiete pobyt na 2 noci, získate vstup do tohoto aquaparku zadarmo!

Pobyt v Kaštieli Mojmírovce

 

Poľovnícky zámok Topoľčianky

Ubytovanie v Poľovníckom zámku Topoľčianky

Vzácna secesná budova Poľovníckeho zámku Topoľčianky sa po rekonštrukcii stala kultúrnou pamiatkou. Postavili ho v roku 1910 Habsburgovci a aj dnes ponúka návštevníkom luxusné ubytovanie hodné kráľov. Apartmány sú zariadené historickým nábytkom a nájdete tu aj fľašu vínka na privítanie. Zámok dýcha výnimočnou historickou atmosférou v obklopení prírodou, tichom a pokojom.

Ďalší dôvod, prečo si urobiť radosť na pobyte v Poľovníckom zámku Topoľčianky: Je to skvelý východiskový bod na množstvo výletov po okolí. Určite odporúčame múzeum na Zámku Topolčianky, neďaleko leží hneď niekoľko hradov (Hrušov, Gýmeš), Zubria zvernica či Národný žrebčín Topoľčianky.

Pobyt v Poľovníckom zámku Topoľčianky

 

Château Appony****

Ubytovanie v Château Appony Oponice

Jedinečný nádych histórie, unikátna baroková knižnica aj wellness centrum s krásny výhľadom na park. Pobyt v historickom kaštieli neďaleko Nitry si jednoducho zamilujete. 4-hviezdičkový Château Appony je ideáne miesto na romantické chvíle. Užijete si neobmedzený relax vo wellness centre s bazénom, saunou aj vírivkou a nebude chýbať ani polpenzia.  V cene pobytu sú raňajky aj 3-chodová večera v štýlovej reštaurácii s hrebeňovými pruskými klenbami a Velasquezovými litografiami trpaslíkov z madridského Prada na stenách. Na pobyte v Oponickom kaštieli sa vám splnia vśetky tajné sny o luxusnom oddychu.

Ďalší dôvod, prečo si urobiť radosť na pobyte v Château Appony: Určite odporúčame navštíviť aj unikátnu historickú knižnicu rodu Apponyi, ktorá je súčasťou hotelového komplexu. Dnes tu nájdete až 9000 titulov a 12 000 zväzkov v desiatich jazykoch. Medzi najvzácnejšie patrí dielo Sokrata zo švajčiarskeho Bazileja z roku 1508.

Pobyt v Château Appony

 

Prečítajte si aj:  11+1 kaštieľov, kde strávite romantický víkend

 

Luxus a komfort na jednom mieste

GRAND HOTEL BELLEVUE****

Ubytovanie v GRAND HOTEL BELLEVUE Smokovec

4-hviezdičkový hotel pod tatranskými štítmi si obľúbilo už množstvo zákazníkov, a preto na našom zozname luxusných hotelov jednoducho nemôže chýbať. Svedčí o tom aj vynikajúce hodnotenie 9,5/10, ktoré si aktuálne drží. Určite zaslúžene :) Ubytujete sa v Exclusive Grand Apartmáne, kde vás privíta fľaša sektu a milé prekvapenie. Budú vás tu čakať aj papučky a župan, ktoré určite využijete v novom modernom wellness centre (aj privátnom). Pre dokonalý relax máte v cene pobytu aj procedúru podľa vlastného výberu.

Ďalší dôvod, prečo si urobiť radosť na pobyte v Grand Hoteli Bellevue:  Len 3 min. pešo od hotela leží zastávka TEŽ Starý Smokovec - všetky tatranské krásy máte teda ako na dlani.

Pobyt v Grand Hoteli Bellevue

 

Boutique Hotel Zlatý Kľúčik

Ubytovanie v  Boutique Hotel Zlatý Kľúčik

Odomknite si ten pravý luxusný oddych pre náročných :) Boutique Hotel Zlatý Kľúčik sa nachádza v prekrásnom prostredí na Zobore. Budete si tu vychutnávať nielen jedinečné výhľady na Nitru, ale aj špičkové služby a Oriental Luxury Spa s krásnym harmonickým interiérom. Na izbe nebude chýbať fľaša Prosecca, župan aj papučky. V reštaurácii vo francúzskom štýle vám naservírujú 5-chodovú degustačnú večeru pri sviečkach, kde si vyberiete gurmánske špeciality zo sezónneho à la carte menu. 

Ďalší dôvod, prečo si urobiť radosť na pobyte v Boutique Hoteli Zlatý Kľúčik: V rámci večere na vás čaká degustácia vín. Pripite si spoločne na zdravie priamo na vrchu Zobor :) 

Pobyt v Boutique Hoteli Zlatý Kľúčik

 

Grand Hotel Sergijo Residence**** superior

Ubytovanie v Grand Hotel Sergijo Residence superior

Úžasný relax vo wellness, ktoré je pripravené iba pre vás! V 4-hviezdičkovom Grand Hoteli Sergijo Residence superior si totiž budete užívať súkromie v privátnom wellness. Hotel nájdete v Piešťanoch, je po čerstvej rekonštrukcii a po rokoch sa opäť objavil aj v našej ponuke na ZľavaDňa! 

Ďalší dôvod, prečo si urobiť radosť na pobyte v Grand Hoteli Sergijo Residence**** superior: Hotel sa dostal medzi finalistov International Hospitality Award 2020 v kategórií Najlepší hotelový bar. To dokazuje, že všetky služby sú tu na najvyššej úrovni.

Pobyt v Grand Hoteli Sergijo Residence superior

 

Hotel Elizabeth Trenčín****

Ubytovanie v Hotel Elizabeth Trenčín

Navštívte krásne historické priestory v 4-hviezdičkovom Hoteli Elizabeth, ktorý leží priamo pod stredovekým Trenčianskym hradom! Útulné wellness centrum je naozaj unikátne - má totiž štýl rímskych kúpeľov. Čaká tu na vás bazén, sauny, studená hmla, tropický dážď či ľadová drť. Aj tu pre vás na izbe pripravia župan, papučky a dokonca luxusnú hotelovú kozmetiku. Na svoje si prídu aj gurmáni :) V hotelovej reštaurácií s vyšším štandardom totiž servírujú delikatesy z lokálnych surovín. 

Ďalší dôvod, prečo si urobiť radosť na pobyte v Hoteli Elizabeth: Môžete tu vidieť unikátny 2 000 rokov starý rímsky nápis vytesaný na hradnej skale. 

Pobyt v Hoteli Elizabeth

 

Jalta Boutique Hotel*****

Ubytovanie v Jalta Boutique Hotel Praha

Tento hotel vás uchváti nielen luxusom až piatich hviezdičiek, ale aj svojou úžasnou polohou priamo v centre Prahy! Z okna budete obdivovať nadčasové Václavské námestie aj historickú budovu Národného múzea. Viac v centre diania sa snáď už ani nedá byť :) Všetky dominanty, pamiatky a atrakcie stovežatej Prahy máte hneď poruke. Po návrate z prechádzok vás bude čakať ubytovanie v dizajnových izbách, ktoré šikovne kombinujú luxus a komfort. Jalta Boutique Hotel je zároveň aj majstrovské dielo známeho českého architekta Antonína Tenzera. Môžete tak byť ubytovaní v národnej kultúrnej pamiatke zo zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Tomu sa hovorí luxusné ubytovanie, no nie? :)

Ďalší dôvod, prečo si urobiť radosť na pobyte v Jalta Boutique Hoteli: Na izbách vás bude čakať posteľná bielizeň zo 100 % egyptskej bavlny :) 

Pobyt v Jalta Boutique Hoteli



Luxusne pobyty na ZlavaDna


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Cestovanie: