Kam na letnú dovolenku? 5. časť: Poľsko ako ho nepoznáte

V našom cestovateľskom seriáli sme vám predstavili už niekoľko zaujímavých destinácií, kde sa určite oplatí stráviť dovolenku. Tento bedeker teda ďalej rozšírime o ďalší tip, a to priamo o nášho severného suseda.

Pozrieť pobyty v Poľsku

Poľsko je rozhodne krajinou cukroviniek. Veď kto by neochutnal famózne krovky, ten akoby tu nikdy ani nebol. Po každej návšteve ich nosíme domov na tony :)  Krajina našich susedov spoza Tatier toho pre cestovateľov ponúka naozaj veľa. Krásne historické mestá, starodávne hrady, unikátnu prírodu... Vyberie si tu každý a takáto dovolenka vám navyše nemusí zruinovať rodinný rozpočet. Vieme, ako na to! Čítajte ďalej a dozviete sa, prečo je Poľsko bardzo dobry typ dovolenkovej destinácie :)

Poľské Tatry

Zo slovenskej strany máte naše najmenšie veľhory možno prechodené krížom-krážom, navštívili ste ich už ale aj z tej poľskej? Majú naozaj čo ponúknuť. Je to len na skok, tak prečo to nevyskúšať? Môžete tu spoznať goralskú kultúru, vyskúšať splavovať Dunajec na pltiach, alebo oddychovať vo wellness.

Hotel Zbójnicówka***

Hotel Zbojnicowka ubytovanie zlava polsko

Tento hotel nájdete v objatí poľských Tatier a okrem skvelého oddychu v hotelovej wellness zóne môžete navštíviť aj obľúbený termálny park Terma Bukowina (balík totiž zahŕňa aj zľavu do tohto vodného parku). Z hotelových izieb si navyše vychutnáte nezabudnuteľné výhľady na Tatry.

Pobyt v Hoteli Zbojnicowka***

Dovolenka pri mori

Obrázok: dromedar.zoznam.sk

Keď sa povie more, určite sa mnohým z vás vybaví práve Chorvátsko. Ale čo Baltické more našich susedov? Môžete namietať, že tam je chladno. To však v letných mesiacoch neplatí a Poľsko je vyhľadávané mnohými turistami aj kvôli možnosti oddychovať na pláži.  Polostrov Hel je na tento štýl oddychu priam ideálnym miestom. Exotickú atmosféru tu vytvárajú duny, ktoré sa tiahnu po jeho pobreží, na svoje si tu prídu aj milovníci jachtingu a windsurfingu.

Perla poľských kúpeľov

Takýto prívlastok si vyslúžilo mesto Krynica Zdroj – a právom. Kúpele sa môžu pýšiť viac ako 200-ročnou tradíciou a nájdete tu historické kúpeľné domy, krásne parky a fontány.  Leží v tesnej blízkosti našich hraníc a v dobrej dostupnosti máme hneď niekoľko špičkových zariadení z našej ponuky:

Hotel Muszyna*** len 5 km od hraníc

Hotel Muszyna ubytovanie zlava polsko

Horské chodníky a svahy poľských Beskýd máte na dosah! Naplno si užijete aj služby Hotela Klimek****, ktorý je hneď veďla. Okrem návštevy jeho aquaparku si v ňom môžete dokúpiť aj polpenziu alebo á la carte.

Pobyt v Hoteli Muszyna***

Vyskúšali sme: Witamy w Hotelu Pegaz

Hotel Klimek**** pre milovníkov wellness i rodiny s deťmi

hotel klimek ubytovanie zlava polsko

Len 5 km od našich hraníc nájdete ďalšie kúpeľné mestečko - Muszyna. Je to miesto s unikátnou mikroklímou, ktorému kraľuje 4-hviezdičkový Hotel Klimek. Uźijete si tu plávanie v bazéne, relax vo vírivke, niekoľkých saunách a pre najmenších je k dispozícií sedací bazén. Prechádzky po nádhernom okolí by ste však určite nemali vynechať. Vynikajúce hodnotenia zákazníkov ZľavaDňa len podčiarkujú obľúbenosť tohoto rodinného hotela.

Vyskúšali sme: Ochutnávka Poľska v penzióne Klimek

Pobyt v Hoteli Klimek****

Večera + Wellness už za 69 €

Zábava

Ak plánujete rodinnú dovolenku, alebo si len chcete spríjemniť víkend počas prázdniny, v našej ponuke nájdete hneď niekoľko miest, ktoré rozhodne stoja za návštevu:

Zábavný park ENERGYLANDIA

energylandia zlava polsko vstup vylet s detmi

Navštívte najväčší zábavný park Poľska, kde si užijú skvelú zábavu všetky vekové kategórie. Každý rok tu pribúda množstvo noviniek. Pre najmenších je tu Bajkoland, pre rodiny Family zóna, pre adrenalínových nadšencov Extrémna zóna.

Špeciálny predpredaj len do 28.2.2023! Už za 25 € s neobmedzeným využívaním atrakcií.

Zľava do parku ENERGYLANDIA

Skipas do obľúbeného poľského strediska Jurgow Ski

jurgow ski zlava skipas lyzovacka polsko

Len kilometer od hraníc nájdete obľúbené lyžiarske stredisko mnohých Slovákov. Až 7 upravených lyžiarskych zjazdoviek, dve lanovky, štyri vleky a nádherný panoramatický výhľad na Tatry. Skipas v TOP stredisku Jurgow Ski platí navyše aj na večerné lyžovanie a dieťa do 120 cm vyžuje zdarma.

Zľava na skipas do JURGOW SKI

TERMA BANIA - jeden z najobľúbenejších aquaparkov

TERMA BANIA zlava aquapark polsko vylet s detmi

Tobogany, množstvo atrakcií pre deti, saunové rituály aj nové bazény s výhľadom na Tatry. Takéto more zábavy objavíte už 14 km za hranicami.  Obľúbený SPA komplex ponúka aj vstupy do Relax a Fun zóny a pre úplný zážitok nôžete vyskúšať aj vylepšené saunárium.

Zľava do aquaparku TERMA BANIA

Westernové mestečko Twinpigs

Píše sa rok 1890 a žiadne zákony tu neplatia! ;) V mestečku Twinpigs zažijú vaše deti ryžovanie zlata, dojenie kravy, uvidia kováčsku dielňu a vybláznia sa na mnohých ďalších atrakciách. Čaká vás dokonca aj banková lúpež alebo kovbojská prestrelka! Poďte si užiť deň v štýle divokého západu!

Rabkoland

Len 30 km od hraničného prechodu Chyžné nájdete najväčší lunapark v Malopoľsku. Rodinný zábavný lunapark ponúka 34 atrakcií so 180 pohyblivými figúrami. Lunapark sa navyše nachádza v blízkosti Bialka Tatrzanska a miest Zakopane a Krakow, takže deň plný dobrej zábavy môže pokračovať práve tam.

Po stopách rytierov

Obrázok: www.piastino.pl

Ak vás láka história a na dovolenke radi spoznávate zaujímavé miesta, Poľsko je tiež krajina krásnych hradov a zámkov. Za všetky spomenieme križiacky hrad Malbork, najväčší gotický hrad postavený z tehly. Hrad začali stavať v druhej polovici 13. storočia a neskôr sa stal trvalým sídlom veľmajstrov Rádu nemeckých rytierov. Táto impozantná stredoveká pevnosť, zapísaná do zoznamu UNESCO, leží na poľskej Jantárovej ceste.

Termálne kúpalisko Goracy Potok

Bazeny s liečivou termálnou vodou, suché a parné sauny či bahenné kúpele. Goracy Potok patrí medzi obľúbené a vyhľadávané termálne kúpalisko, ktoré sa určite oplatí navštíviť. Využite viac ako tucet bazénov so šmýkačkami, lanový park i detské ihrisko. Bazény v štýle japonského onsenu v krásnej prírode si rozhodne zamilujete.

Moderný aquapark Chocholowskie Termy

Rozloha vodnej plochy v tomto modernom aquaparku zaberá skvelých 3000 m². To znamená desiatky atrakcií, vonkajšie bazény s termálnou vodou, ale aj najväčšie saunárium v regióne Podhale. To všetko len 3 km od našich hraníc!

Vyskúšali sme: Saunové seansy v Chocholowskych Termach

Poľsko je krajina, ktorú by ste rozhodne mali navštíviť. Je to skvelé miesto na rodinnú dovolenku, romantiku vo dvojici, ale aj relax, zábavu a spoznávanie prírody. Každý milovník cestovania si tu nájde to svoje a najlepšie na tom je, že táto krajina plná krásnych zážitkov je hneď za rohom. Tak hurá na sever! :)

Pozrieť pobyty v Poľsku

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Cestovanie: