Áno mamičky, aj vy máte nárok na príspevok na rekreáciu

Príspevok na rekreáciu vstúpil do platnosti už začiatkom tohto roku, no stále je okolo neho mnoho nejasností. Jednou veľkou otázkou pre mnohé maminy stále zostáva, či majú na rekreačný príspevok nárok aj ony. Je vlastne jedno jedno, či ste tehotná, na materskej či rodičovskej dovolenke alebo máte dieťa v povinnej školskej dochádzke. Nárok na príspevok na rekreáciu od zamestnávateľa máte tiež, pokiaľ spĺňate základnú podmienku.

Využite rekreačný príspevok na skvelú dovolenku

Prečítajte si aj: Kedy mám nárok na rekreačný príspevok?

Príspevok na materskej či rodičovskej dovolenke

rekreacny prispevok dovolenka

Príspevok na rekreáciu sa vás týka aj ak ste na materskej alebo rodičovskej dovolenke. Stačí ak v deň vášho nástupu na rekreáciu spĺňate podmienku odpracovaných min. 24 mesiacov v trvalom pracovnom pomere u zamestnávateľa, od ktorého budete žiadať preplatenie príspevku na rekreáciu.

Môže napríklad nastať situácia, že po roku v zamestnaní otehotniete a odídete na materskú dovolenku. Alebo ste nastúpili na materskú dovolenku ešte pred platnosťou príspevku na rekreáciu. Aj napriek tomu, že ste na materskej či rodičovskej dovolenke, ste stále riadne zamestnaná. Tým pádom sa spočíta odpracované obdobie s obdobím na materskej dovolenke a pokiaľ je to v deň rekreácie min. 24 mesiacov máte nárok na príspevok na rekreáciu.

Detské tábory

Počuli ste, že príspevok na rekreáciu môže okrem vás využiť aj iný člen rodiny žijúci s vami v jednej domácnosti? Príspevok na rekreáciu môžete pokojne uplatniť aj na detské tábory pre vaše deti.

Musíte však dodržať nasledovné:

Musí ísť o vaše dieťa alebo o dieťa, ktoré s vami žije v spoločnej domácnosti (napríklad dieťa vášho partnera)
Detský tábor musí trvať aspoň dve noci
Dieťa musí navštevovať základnú školu alebo prvé štyri ročníky osemročného gymnázia
► Tábor sa musí konať počas školských prázdnin (akékoľvek, nemusí ísť iba o letné prázdniny)
► Tábor sa musí uskutočniť na území Slovenska

Môže však ísť aj o denné detské tábory počas letných prázdnin :) V prípade, že si budete chcieť na detský tábor uplatniť príspevok na rekreáciu myslite na to už pri vyplňovaní prihlášky, aby vám vystavili faktúru pre zamestnávateľa.

Prečítajte si aj: Na čo si dať pozor pri využití rekreačného príspevku

Využite rekreačný príspevok na skvelú dovolenku

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Ďalšie články z kategórie Cestovanie: