Ako sa relaxuje v mestských hoteloch? Z pešej zóny rovno do wellness.

Chceli by ste cez leto spoznať naše krásne Slovensko ďalším zaujímavým spôsobom? Skúste sa ubytovať v mestskom hoteli. Bývate priamo na pešej zóne alebo v blízkosti centra, na skok máte všetky pamiatky, atrakcie či vyhlásené reštaurácie. A keď vás z celodenného korzovania budú bolieť nohy, môžete si oddýchnuť v hotelovom wellness alebo saune. To znie celkom príjemne, však?

Na Slovensku máme 141 miest.  Prvé priečky v počte obyvateľov tvorí už tradičný trojlístok: Bratislava, Košice, Prešov. Najmenším slovenským mestom sú zasa Dudince (necelých 1500 obyvateľov) a najmladšie sú Nesvady v okrese Komárno (od januára 2020). Na Slovensku teda máte momentále až 141 možností na dobrú dovolenku :) Aby sme vám ale plánovanie predsa len trošku spríjemnili, pripravili sme pre vás týchto 6 tipov.

Objavte Slovensko

Banská Štiavnica - nemožno ju neľúbiť!

Banska Stiavnica ubytovanie

Malebné uličky, tajchy, kopce, fáranie v bani, lokálne kaviarničky a božský pokoj.  Nemožno ju neľúbiť! Banská Štiavnica je právom považovaná za klenot slovenských miest. Nie náhodou je zapísaná aj na zozname svetového dedičstvo UNESCO. Nájdete tu mnohé zaujímavosti ako napríklad unikátnu zážitkovú expozíciu Epicentrum lásky venovanú najdlhšej ľúbostnej básni na svete. Alebo si odskočíte na prehliadku do Štôlne Glanzenberg, ktorú absolvujete s helmou, plášťom a lampou. Rozhodne nesmiete vynechať ani konickú banskoštiavnicku kalváriu. Ak zavítate do Štiavnice, zamilujete si ju na prvý pohľad!

Pozrieť ponuky pobytov v Banskej Štiavnici

 

 

Bardejov - najgotickejšie mesto

Bardejov ubytovanie

Okresné mesto v regióne Šariš je rovnako zapísané na zozname UNESCO. Bardejov je zároveň jedno z najstarších slovenských miest. Je súčasťou krásnej krajiny s množstvom turistických atraktivít. O Bardejove sa hovorí, že je najgotickejším mestom na Slovensku. Po nádhernom Radničnom námestí sa môžete naozaj  iba tak potulovať a obdivovať miestnu architektúru.

Bardejovské Kúpele patria medzi najstaršie s najdlhšou tradíciou a určite by ste ich mali navštíviť. Prvá zmienka o miestnych kúpeľoch je z roku 1247. Hľadáte niečo netradičné? Prenajmite si skúter alebo dvojmiestne štvorkolky a preskúmajte okolie na kolesách! :)

Pozrieť ponuku: Hotel Alexander****

 

 

Trenčín - perla Považia

Trencin ubytovanie

Perla Považia, ako sa Trenčín prezýva, je jedno z troch najstarších slovenských miest. Určite ste počuli povesť o hlbokej studni vykopanej z čistej lásky, ktorá sa viaže k miestnemu hradu. Na hradnom brale zanechali rímski vojaci po víťazstve nad germánmi známy nápis, ktorý by ste určite mali vidieť na vlastné oči. Severne od Dunaja totiž takéto rímske pamiatky naozaj vzácne. Ďalej tu nájdete napríklad katov dom (s expozíciou trenčianskeho múzea) alebo Lesopark Brezina - 212 hektárov určených pre rekreáciu, oddych, turistiku či bicyklovanie.

Vedeli ste, že v Trenčíne nájdete aj najlepší mestský historický hotel Európy? V roku 2016 ho získal Hotel Elizabeth a teraz si pobyt v tomto oceňovanom hoteli môžete vychutnať aj vďaka ZľavaDňa :)

Pozrieť ponuku: Hotel Elizabeth****

 

 

Levice - mesto pestrej histórie

Levice ubytovanie

V Leviciach sa môžete ubytovať priamo v centre neďaleko od Námestia hrdinov a pešej zóny. Budova historického hotela Lev*** má viac ako 100 rokov a je tiež kultúrno-historickou pamiatkou.

Dominantou mesta je Levický hrad z 13. storočia, ktorý vám rozhodne odporúčame navštíviť. V súčastnosti tam nesídlia žiadni hradní páni ale sídli Tekovské múzeum. Milovníci turistiky si na svoje prídu v národnej prírodnej rezervácii Horšianska dolina. Neďaleko Levíc nájdete aj svetový unikát - skalné obydlia Brhlovce.

Pozrieť ponuku: Hotel Lev***

 

 

Košice - zlatý poklad Východu

Kosice ubytovanie

Košice sú mesto s krásnym centrom a naozaj pestrými možnosťami ako tráviť voľný čas.  Skvelé je, že za pamiatkami tu netreba chodiť nikam ďaleko. Takmer všetky totiž nájdete priamo v historickom centre. Košice sú plné zaujímavých múzeí. Za všetky spomenieme Miklušovu väznicu, ktorá spolu s katovým domom patri medzi expozície Východoslovenského múzea. Navštíviť môžete aj botanickú záhradu alebo miestnu ZOO, ktorá je najväčšia na Slovensku aj v Strednej Európe. Dóm sv. Alžbety netreba nikomu špeciálne predstavovať. Počas návštevy Košíc je to príjemná "povinná jazda", ktorá sa niekdy neomrzí.

Pozrieť ponuky pobytov v Košiciach

 

 

Liptovský Mikuláš - srdce Liptova

Liptovsky Mikulas ubytovanie

Centrum mestského turizmu Liptova nájdete práve v Mikuláši. Prechádzkami po pešej zóne historického centra budete obdivovať farebné meštianske domy aj tatranskú panorámu. V kontaktnej ZOO si môžete zvieratká pohladiť aj nakŕmiť,  Liptovská mara je v lete ideálne miesto na trávenie času alebo si môžete odskočiť do aquaparku. Priamo pod vodnou nádržou nájdete aj jednu z najvýznamnejších archeologických lokalít Liptova - skanzen Havránok.

Pozrieť ponuky pobytov v Liptovskom Mikuláši

 

 

Toto bolo našich 6 tipov ako stráviť dovolenku doslova v centre diania :) Myslíte si, že spoznáte slovenské mestá podľa fotiek miestnych zaujímavostí? Urobte si náš najnovší kvíz zo série #ObjavteSlovensko a vyhrajte kredit na nákup na ZľavaDňa.

Súťažné kvízy o Slovensku

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Cestovanie: