9+2 tipov na dovolenku hneď za hranicami

Skvelá dovolenka vás čaká aj hneď za našimi hranicami. Stačí prejsť pár kilometrov k našim najbližším susedom. Dnes pre vás máme tipy na skvelé pobyty a výlety v Česku, Maďarsku aj Poľsku. Či už ste milovník aktívnej zážitkovej dovolenky alebo najradšej relaxuje v bublikách vírivky, z našej ponuky si niečo zaujímavé vyberie naozaj každý. Veď naši susedia toho v oblasti oddychu ponúkajú naozaj veľa.

 

Dovolenka po Česku

Ubytovanie v rozprávkovej chalúpke

Ubytovanie vo Vesnicke Podlesicko

Magická dedinka Podlesíčko v Žďárskych vrchoch na pomedzí Čiech a Moravy ponúka skvelú rodinnú dovolenku s neopakovateľnou atmosférou a množstvom aktivít. Červená Čiapočka vás privíta svojou domácou bábovkou, najväčší zážitok však predstavuje samotná dedinka. Na vlastnej koži tu zažijete, ako bývajú postavy z našich obľúbených rozprávok. Ubytovať sa totiž môžete v chalúpke Snehulienky, Rákosníčka, zbojníka Rumcajsa a jeho syna Cipíska alebo v domčeku Budulínka aj s jeho líškou :) Chalúpky sú súčasťou ubytovacieho rezortu Hotela Podlesí, kde vás čaká okrem polpenzie aj vstup do krytého bazéna. Takto môže vyzerať aj vaša doslova rozprávková dovolenka! :)

Pobyt v dedinke Podlesíčko

 

Pobyt s degustáciou vína na Znojemsku

Kľúčom k skvelému vínu je poctivá starostlivosť vinára. A kľúčom k dobrej dovolenke sú jedinečné zážitky. Presne takáto dovolenka vás čaká na pobyte vo Vinárstve Lintner na Južnej Morave. Relax si tu budete užívať plnými dúškami :) Každý strapec z ich vlastnej vinice prejde rukami vinára a výsledkom sú lahodné lokálne vína, ktoré budete degustovať v historickej pivnici. Zaujíma vás, ako ovplyvní globálne otepľovanie vína u nás alebo ako správne investovať do vín? Na tieto aj mnohé ďalšie otázky odpovedia na ochutnávke s odborným výkladom. Okrem kvalitného vína však dokáže Znojemsko ponúknuť aj ďalšie zaujímavosti, ktoré sa navyše dajú pohodlne spoznávať aj zo sedla bicykla. 

Pobyt vo Vinárstve Lintner

 

Stovežatá Praha s privátnym wellness

Všetky známe pamiatky, pivárne, kaviarne aj domáce reštaurácie budete mať hneď poruke. Z hotela Relax Inn**** ste totiž v centre Prahy za pár minút. No a po prechádzke mestom vám isto padne vhod relax v privátnom wellness. 4-hviezdičkový Hotel Relax Inn získal niekoľko rokov po sebe ocenenie Czech Hotel Awards, takže je tým správnym miestom na vašu pohodovú dovolenku. 

Pobyt v Hoteli Relax Inn****

 

 

HUrá do Maďarska   

Pohoda v maďarských kúpeľoch Zalakaros

Z hotela v župane rovno do kúpeľov! V novom hoteli Park Inn Zalakaros Resort Spa sa s radosťou necháte rozmaznávať skvelými sluzbami na úrovni 4*. Hotel leží v obľúbenom kúpeľnom meste Zalakaros pri Balatone (iba hodinu autom na juh od Park Inn v Sárvári). Tento pobyt sa hodí aj na rodinnú dovolenku, 2 deti do 6 rokov sú v cene zdarma (možnosť dokúpaniea all inclusive). 

Pobyt v Park Inn Zalakaros Resort Spa

 

Wellness pobyt v jednom z najkrajších hotelov Maďarska

Oddychujte v meste s jednými z najväčších maďarských kúpeľov a zároveň aj  v hoteli s jedným z najkrajších wellness centier (kde môžete mať mimochodom neobmedzený vstup). Luxusný Caramell Premium Resort**** leží iba 3 min. autom a 18 min. pešo od známych kúpeľov Bükfürdő. Okrem toho si však budete užívať aj krásne hotelové wellness centrum s termálnou vodou. Pohodu na pobyte vám isto spríjemní  aj polpenzia či skvelý program pre deti.

Pobyt v Caramell Premium Resort****

 

Spoznajte Budapešť

Pozývame vás objaviť slávne múzeá, hrady, kostoly, galérie, ale aj vychýrené termálne pramene v maďarskej metropole. V Mediterran Hotel Budapest**** získate všetko, čo potrebujete pre nerušený relax aj na potulky Budapešťou. Počas celého pobytu máte k dispozícií saunu aj jacuzzi. Navyše 1 dieťa do 12 rokov má ubytvanie v izbe s rodičmi zdarma. 

Pobyt v Mediterran Hotel Budapest****

 

 

Vitajte w Polsce

Úžasný výhľad na Tatry z druhej strany

Hotel Zbojnicowka*** nájdete len 16 minút od hraníc a ponúka skvelé zázemie pre milovníkov relaxu, zimy aj lyžiarov. V okolí leží až 22 lyžiarskych staníc, najbližší vlek už 500 m od hotela. A ten výhľad na Tatry len tak niekde nenájdete! Čaká vás neobmedzené kúpanie s panorámou hôr priamo pred očami. Mimochodom, obľúbené kúpele Termy Bukowina sú na skok. Na pobyte v Hoteli Zbojnicowka tak budete riešiť príjemnú dilemu: Chcete sa radšej zabaviť vo vlnách či na svahu? Netreba sa dlho rozmýšlať, využiť môžete rovno obe možnosti! :)

Pobyt v Hoteli Zbojnicowka***

 

Oddych pri jazere Czorsztyn

Už pár kilometrov za hranicami môžete navštíviť aj luxusný ECO Active Resort Pieniny pri krásnom jazere Czorsztyn. Miestne wellness centrum s neobmedzeným vstupom je v tajomnom orientálnom štýle a poteší aj polpenzia či taká kúpeľňa s vyhrievanou podlahou. Lyžiari ocenia blízkosť Czorsztyn Ski - autom už za 4 minútky alebo pohodlne skibusom rovno od hotela. Na výlet sa môžete vydať aj k dvom ďalekým hradom či do aquaparku.

Pobyt v ECO Active Resort Pieniny
 

Pohoda neďaleko tatranského bulváru v Zakopanom

Zakopané je obľúbené mestečko na úpätí poľských Tatier, ktoré milujú nielen Slováci, ale aj cestovatelia z ďalších krajín.  Z Hotela Logos*** stačí krátka prechádzka cez park a ocitnete sa na známej ulici Krupówki, ktorá je pravým tatranským bulvárom. Nájdete tu pešiu zónu s množstvom reštaurácií, obchodíkov a predovšetkým neopakovateľnú atmosféru. V skvelej dostupnosti sú aj lyžiarske vleky Lipki Ski (800 m), Gubalowka (1,2 km), Gigant (1,2 km). Či už po dobrej lyžovačke alebo prechádzke korzom si s radosťou určite skočíte oddýchnuť do hotelovej vírivky a sauny.

Pobyt v Hoteli Logos***

 

 

Bonus: Tipy na zážitky

Aby bola vaša dovolenka u našich susedov plná najlepších zážitkov, máme pre vás bonusové tipy na zábavné atrakcie!

Najväčší aquapark v Česku - Aqualand Moravia

Pozývame vás do najväčšieho a najmodernejšieho aquaparku v Čechách, ktorý je až 2x väčší ako doteraz! V obľúbenom Aqualande Moravia na vás čaká až 16 bazénov, 24 toboganov a šmýkačiek. Pre Slovákov skvelé miesto na relax, veď autom ste tu z Bratislavy už za 1,5 hodinky.

Vstupy do Aqualande Moravia

 

Poľský aquapark Chocholowskie Termy

30 bazénov na 2 poschodiach s liečivou termálnou vodou. Aj preto sú Chocholowskie Termy jeden z najobľúbenejších aquaparkov. Nájdete ich už 3 km od našich hraníc a otvorené tu majú do neskorého večera. Stačí si užívať príjemnú vodu, zobrať do ruky drink a vychutnať si úžasnú panorámu Tatier...

Vstupy do Chocholowskie Termy

 

https://www.zlavadna.sk/special/dovolenka-u-nasich-susedov
 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: